Hódmezővásárhely.hu

Hírek

Almási István: ezen a napon igent kell mondanunk a keresztény európaiságra2016-08-20

Szent István napján a keresztény európai államiságunkat és a magyar emberek munkájának eredményeit ünnepelhetjük. A kettő egymástól elválaszthatatlan. Egy jól működő társadalomnak polgárai munkájára – kezdeményezőkészségükre, kreativitásukra, bátorságukra és aktivitásukra – kell épülnie. Ugyanakkor az emberi munka nem lehet öncélú, fókuszában mindig a közösség – a társadalom és az állam – boldogulásának kell állnia. Almási István polgármester agusztus 20-ai ünnepi beszéde:

Lázár János: Magyarország ismét alakítója Európa sorsának2016-08-20

Erős Európa csak erős, és szuverén tagországok kölcsönösen előnyös szabad szövetségéből lehetséges. A magyar szuverenitás megvédése, ezért nem csupán a nemzet érdekérvényesítését szolgálja, hanem az európai országok közösségének megerősítését is - mondta el Lázár János augusztus 20-ai beszédében. Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter ünnepi gondolatai:

Fejér Csabának az Alföld volt a műterme2016-08-22

Nyolcvan éve született Fejér Csaba festőművész, a vásárhelyi festőiskola második nemzedékének kiemelkedő alakja. Pályáját markáns kettősség jellemezte: a közönség szeretete és a szakma elfordulása.  Az alkotónak életmű-kiállítása nyílt a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban, ahol másfélszáz festményét csodálhatja meg a közönség.